Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

Peter Lieberom: Sax Grabber saxofoon grepenboek
Peter Lieberom: Sax Grabber saxofoon grepenboek Peter Lieberom: Sax Grabber saxofoon grepenboek Peter Lieberom: Sax Grabber saxofoon grepenboek

Peter Lieberom: Sax Grabber saxofoon grepenboek

€16.95
productnummer : SGPL
Merk : Peter Lieberom

Momenteel niet leverbaar.

64 kaarten, ingebonden met draadringen. Iedere kaart bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een diagram van een unieke greep, waarbij de in te drukken toetsen een kleur hebben.

 • Kleuren zijn bewust toegekend: toetsen met gelijke notennaam, in verschillende octaven hebben dezelfde kleur.
  Revolutionair in de unieke grafische weergave van dit diagram is, dat deze in spiegelbeeld is. Je ‘ziet’ de applicatuur van de saxofoon alsof je door de saxofoon heen kijkt, dus zoals je het instrument in je handen hebt.

 • Een notenbalk met daarin genoteerd de betreffende toon. Daarin zijn, in hun corresponderende kleuren, alle toetsen afgebeeld die je moet indrukken om de toon voort te brengen.

 • Bovenaan de kaart: een gekleurde balk met daaroverheen een kader met notennaam en eventueel de naam van de (hulp-)greep.
  De kleur van de balk correspondeert met de toets die de uiteindelijke toonhoogte bepaalt van de greep en de noot in de notenbalk. De hoeveelheid apostrofs achter de notennaam geeft aan of de toon zich bevindt in het klein, het één-, twee- of driegestreept octaaf.

Gebruik van de kaarten:

Iedere saxofoon-lesmethode leert je stap voor stap nieuwe tonen met de daarbij behorende grepen (toetsencombinaties). En na het leren van de basisgrepen: alternatieve grepen of hulpgrepen. Sommige grepen zijn niet direct logisch en vormen een extra uitdaging voor de communicatie tussen je linker- en rechterhersenhelft. Om een toon te verlagen, moet je soms een toets indrukken, maar soms moet je juist een toets loslaten. Best onhandig daarbij: tenzij je voor een spiegel staat, kun je de saxofoontoetsen tijdens het bespelen van het instrument zelf niet zien. Bij een piano of gitaar kun je zien wat je met je vingers doet. Al met al, vooral in het begin, kan de saxofoon best wel als een ingewikkeld apparaat overkomen. En dat terwijl het (gelijktijdig!) aanleren van het notenschrift er ook nog bijkomt. Maar...

Sax Grabber – Chart Cards kunnen je hierbij helpen!

Door middel van kleuren in zowel de diagrammen, de noten in de notenbalk én de gekleurde balk aan de bovenkant van de kaart, worden de grepen om tonen te spelen, op een duidelijke manier gekoppeld aan hun plek in de notenbalk.
En wanneer je bijvoorbeeld de greep voor een A’ pakt, zie je in één oog- opslag dat daarin opgesloten ook de greep voor een B’ zit. Hierdoor leer je het instrument snel door en door kennen.

Bij andere grependiagrammen (Eng. ‘fingering charts’ ) worden de toetsen en kleppen van de saxofoon weergegeven vanaf de voorzijde van het instrument, dus vanaf de kant van de beker. Om daarbij te zien hoe je je vingers moet plaatsen, moet je altijd het instrument naar je toe te draaien. Bij de diagrammen van Sax Grabber – Chart Cards kijk je als het ware door je saxofoon heen en dat zorgt voor een eenvoudiger vertaalslag van plaatje naar greep! Je zult zien dat je met de Sax Grabber – Chart Cards supersnel de verschillende grepen, hun notennamen én hun plek in de notenbalk leert en onthoudt.

Veel saxofoonplezier!


Contactgevevens:

 • Harry Bakker v.o.f.
 • Dorpsstraat 12
 • 1399 GV Muiderberg
 • the Netherlands
 • +31 294 262049
 • [email protected]
 • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route