Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

 

Wij raden u aan om de onderstaande informatie door te lezen wanneer u bij ons een saxofoon wilt inruilen bij de aankoop van een saxofoon.

 

Welke saxofoons willen wij eventueel inruilen?

Wij ruilen ruilen instrument in van kwaliteitsmerken die wij ook weer goed kunnen en willen verkopen.

Voorbeeld kwaliteitsmerken: Yamaha, Yanagisawa, Selmer Paris, Julius Keilwerth, professionele Buffet Crampon of ander gerenormeerd A-merk saxofoon.

Voorbeelden van saxofoons die we niet inruilen: Amati, Grassi, Weltklang, Buffet Crampon Evette of Chinese saxofoons. Ook onbekende merken saxofoons of Amerikaanse saxofoons van voor 1930 ruilen we niet in.

Wij beoordelen per transactie of we de in te ruilen saxofoon op dat moment aan ons assortiment willen toevoegen. We kopen of ruilen geen saxofoons in waarvan we verwachten dat het een "winkeldochter" gaat worden, ongeacht het merk.

Inruilen Vintage Amerikaanse saxofoon: Tot onze spijt is het vanwege de veranderende markt, waarbij steeds minder vraag is naar Vintage Amerikaanse saxofoon merken, niet altijd mogelijk deze "mooie vintage" exemplaren in te ruilen op vooral nieuwe high-end saxofoons, die steeds moeilijker te verkrijgen zijn. Een vintage Amerikaan inruilen op een andere Vintage Amerikaan is in de meeste gevallen wel mogelijk.

 

Waar baseren wij de inruilwaarde op?

De staat van onderhoud is van groot belang voor de inruilprijs. Ruilt u een saxofoon in met 10 jaar achterstallig onderhoud, óf éen die recent GOED gereviseerd is? Dit heeft een grote invloed op de waarde van een instrument.

Saxofoons met het zogenaamde "Top-tones polster-systeem", worden door ons na inruil altijd opnieuw gereviseerd.

Bij een saxofoon waarbij de polsters halverwege hun einde zijn maar het toch nog redelijk doet, gaan we er voor de inruilprijs van uit dat het instrument gereviseerd moet worden om deze te kunnen verkopen, onze klanten verwachten een instrument te kopen waar ze jaren probleemloos mee voort kunnen, wij hebben daarin een reputatie hoog te houden.

Het is niet reeël een inruilprijs te verwachten die gelijk is aan in onze showroom aanwezige verkoopprijzen, behalve als er sprake is van onze onze omruilgarantie. 

 

De inruilwaarde berekenen we als volgt:

We taxeren het bedrag wat de saxofoon op zal brengen als het door ons weer wordt verkocht.

Dat is dan de waarde van een gereviseerde saxofoon, met een nette koffer, eventueel een mondstuk, twee jaar garantie en twee jaar gratis onderhoud.

De inruilwaarde is 75% van deze te verwachten opbrengst.

Hiervan gaan nog alle kosten af, die gemaakt moeten worden om het instrument te kunnen verkopen zoals hierboven omschreven, dus minus onderhoud/schoonmaakbeurt, indien nodig een nieuwe koffer, mondstuk, etc.

 

Voorbeeld 1: (deze komt veel voor): Yamaha YAS-275 altsaxofoon 10 jaar oud, ziet er netjes uit, moet een grote onderhoudsbeurt incl. schoonmaakbeurt ondergaan, koffer netjes.

Onze verkoopprijs: €700 incl. btw ––> inruilwaarde (75%): €525 ––> min een grote beurt incl. schoonmaakbeurt: €350 ––> inruilprijs: €175,-

 

Voorbeeld 2: Selmer SA80(II) altsaxofoon, 25 jaar oud, lak ziet er netjes uit maar nog originele fabriekspolsters, de originele koffer is beetje gammel, zonder Selmer mondstuk.

Verkoopprijs €3500 ––> inruilprijs (75%): ong. 2625,- ––> min kostprijs van een revisie: €550 ––> min een goede koffer: €100 = afgerond 2000,- inruil.

Instrument inkopen:

Let op! Bovenstaande formule is niet van toepassing als u een saxofoon aan ons wilt verkopen zonder aankoop van een andere saxofoon.

Bij inkoop zonder aankoop van een andere saxofoon bepalen we ter plekke of we het instrument op dat moment willen inkopen en berekenen we wat voor het instrument willen geven op dat moment.

Instrumenten die we graag inkopen: Selmer Parijs, Yanagisawa, Yamaha en Buffet Crampon.

Het inruilen of inkopen van klarinetten en dwarsfluiten doen doen wij in beperkte mate.

 

Wilt u meer weten? U kunt ons altijd bellen of mailen!

 

Contactgevevens:

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route