Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

 

Door onze volle agenda is het noodzakelijk om voor reparatie en onderhoud van tevoren een afspraak te maken.

U kunt dit doen door te bellen met Jeffrey: 0294-262049 > optie 2 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de lunchpauze (elke dag van 12:30 tot 13:15 uur) voeren wij doorgaans geen reparaties uit.

 

Voor goed en degelijk reparatiewerk aan saxofoons kunt u helaas maar bij een paar adressen in Nederland terecht. Wij maken het vaak mee, een klant die met een "probleem saxofoon" voor advies bij ons binnenkomt. "Ik heb mijn saxofoon net ergens laten reviseren, maar hij speelt nog niet goed. Mijn docent zegt dat ik jullie er even naar moet laten kijken...". We kijken dan regelmatig met verbazing naar het geleverde werk, toongaten niet gevlakt, kleppen niet vlak gemaakt, speling van de assen niet verwijderd en daardoor dus een saxofoon die niet goed sluit! Weggegooid geld en, eigenlijk moet alles opnieuw..... Vraag daarom eerst advies aan iemand met goede ervaring of aan uw docent, dat kan een hoop frusntratie en geld besparen.

Op het gebied van saxofoon reparatie komt u bij ons gegarandeerd goed terecht. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied. Duizenden saxofoons zijn er hier gerepareerd en gereviseerd.

 

De instrumenten van een groot deel van de bekende saxofonisten in Nederland worden hier onderhouden.

 

U kunt van ons het beste verwachten, of u nou een amateur of een professioneel bent. Er wordt hier gewerkt op de traditionele manier, met kwaliteitsmaterialen, zoals gerenommeerde fabrikanten dat doen bij de fabricage van hun instrumenten.

Het reparatie uurloon is €90, incl. btw. Voor dit tarief heeft u de beschikking over een specialist die snel en accuraat werkt. Voor onderhoudsbeurten zijn geen vaste prijzen. U betaalt de benodigde tijd en materiaalkosten. Als u wilt, krijgt u van tevoren een schatting van wat het onderhoud ongeveer gaat kosten. Om u toch een beetje een idee te geven van tevoren, leest u hieronder de meest voorkomende reparaties.

 

Regulier onderhoud aan instrumenten die bij ons zijn gekocht of volledig zijn gereviseerd doen we de eerste 2 jaar gratis. Dus schroom niet om hier een afspraak voor te maken.

 

Reparatie en onderhoudstarieven:


Halskurk van een saxofoon hals vervangen: €14,95

Als u hier van tevoren een afspraak voor maakt, kunt u wachten terwijl uw halskurk wordt vervangen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.


Kleine onderhoudsbeurt saxofoon: ongeveer €200

Dit is meestal ongeveer 2,5 à 3 uur werk. Uw saxofoon wordt volledig nagekeken, zo nodig worden (meestal 5 tot 9) polsters, kurkjes en viltjes vervangen, kleppen worden sluitend gemaakt en afgesteld, kleine deukjes worden verwijderd. Bij een erg vervuild instrument kunt u niet kiezen voor een kleine onderhoudsbeurt, alleen voor een grote onderhoudsbeurt, aangezien we het instrument eerst schoon willen maken voordat we er aan gaan werken, wel zo hygiënisch.....


Grote onderhoudsbeurt saxofoon: ongeveer €400 - (baritonsax/Serie sopraan ongeveer €600)

Dit is meestal ongeveer 4,5 à 5 uur werk. Uw saxofoon wordt geheel gedemonteerd, van binnen en van buiten schoongemaakt, waar nodig (meestal 7 tot 14) polsters, kurkjes, viltjes en veren vervangen, kleppen worden sluitend gemaakt en afgesteld, kleine deukjes worden verwijderd. Een grote beurt benaderd eigenlijk een revisie, maar meer dan een derde van de polsters kunnen dan nog wel een tijdje mee.


Wilt u uw instrument compleet laten reviseren? Lees hier meer over revisies.

 

Contactgevevens:

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route