Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

Het kopen van een saxofoon

Bekijk ons uitgebreide assortiment saxofoons hier:

Knop naar assortiment saxofoons

Advies over het kopen van een (goede) saxofoon:

Kwaliteit:

Omdat een saxofoon een technisch gecompliceerd instrument is, zijn goede saxofoons niet goedkoop.

Het is lastig om een kwalitatief goed instrument op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Yamaha lukt het om als een van de weinige A-fabrikanten een hoogwaardig studie-instrument voor een betaalbare prijs te produceren; de Yamaha YAS-280 altsaxofoon (rond de €1000 / YTS-280 tenorsaxofoon  rond de €1600).

Goede alternatieven hiervoor zijn de nieuwste generatie Taiwanese saxen zoals Trevor James The Horn of de Jupiter Q700.

Goedkope saxofoons:

Een goede nieuwe saxofoon van €400 bestaat niet. Deze prijsklasse instrumenten is vrijwel altijd uit China afkomstig en kunnen je niet bieden wat je van een saxofoon wilt, zoals: makkelijk aanblazen, goed stemmen, goed sluiten, goed te onderhouden zijn en een zekere levensduur hebben.

In feite zijn dit 'wegwerp saxofoons,' omdat een serieuze reparateur er niet aan wil werken, en de reparatie kosten vrij snel zouden kunnen oplopen tot boven de waarde van het instrument.

Ons advies: huur liever of koop een goede gebruikte saxofoon!

Huren met kooprecht:

Veel beginners kiezen vanwege de hoge aanschafkosten dan ook eerst een saxofoon te huren, bevalt het, dan neem je het instrument alsnog over met aftrek van de betaalde huur. Lees hier meer over ons voordelige huur-koop systeem.

Particulier kopen:

Vaak denken mensen voordeliger af te zijn door een gebruikte saxofoon via Marktplaats of Ebay of van de buurman te kopen. Dit kan soms zeker een goede deal zijn. Toch blijkt vaak achteraf dat het instrument nog flink wat onderhoud nodig heeft, wat zeker bij saxofoons snel kan oplopen in kosten. 

Nieuw of gebruikt?:

Wij bieden zowel een groot assortiment nieuwe als gebruikte saxofoons aan.

Een nieuwe saxofoon komt natuurlijk zo nieuw uit de doos en kan bij de meeste goeie merken direct bespeelt worden. Soms moet de sax nog even afgesteld worden.

Ook occasion saxofoons zijn bij ons altijd helemaal nagekeken en een speelklaar gemaakt. Daarom geven wij 2 jaar garantie en gratis onderhoud op alle instrumenten, nieuw en gebruikt. 

Merken:

De gerenomeerde merken saxofoons met een lange en goede reputatie zijn: Yamaha, Yanagisawa en natuurlijk Selmer Paris. Deze laatste fabrikant bestaat al meer dan 100 jaar, de Rolls Royce onder de saxofoons!

Er zijn tegenwoordig heel veel saxofoon merken, veel meer merken dan dat er saxofoon fabrieken zijn.

Hier zitten ook hele goede merken bij die de aandacht verdienen, de belangrijkste op dit moment zijn de Taiwanese fabrikanten P. Mauriat, Le Monde, Trevor James, de professionele klasse van Eastman en ons eigen huismerk New Handcraft.

Wij verkopen alleen de merken waarvan wij vinden dat ze zich bewezen hebben, ze zijn goed gebouwt, goed afgewerkt, stemmen goed, blazen makkelijk aan, zijn goed te onderhouden en hebben een lange levensduur.

Wij willen 2 jaar garantie en 2 jaar gratis onderhoud durven geven. 

Hier een beknopt overzicht van de saxofoon modellen met hun plus en minpunten en voor welk niveau geschikt:

Beginners altsaxofoons rond €1000

Yamaha YAS-280 altsaxofoon: dit vinden wij de beste studie saxofoon met de meest hoogwaardige bouwkwaliteit. De Yamaha is gemakkelijk te bespelen, is van goede kwaliteit en heeft daardoor een lange levensduur. 

Jupiter Q700 altsaxofoon: Ook een goed studie instrument met een hoogwaardige bouwkwaliteit en een lange levensduur. de Jupiter heeft een volle klank, maar de sax voelt wat zwaarder aan.

Trevor James Brooklyn altsaxofoon: Deze sax is keurig afgewerkt en ook een prettig spelend instrument met een warme volle klank. De Trevor James slijt in de loop der jaren wat meer en vergt daardoor wat meer onderhoud.

Wat minder populaire alternatieven maar zeker de moeite waard:

Buffet Crampon 400: Deze sax is ook relatief wat zwaarder in gewicht, maar heeft een mooie donkere klank. Over de gehele sax zitten mooie gravures en ook de Buffet is degelijk gebouwd. Deze sax is iets duurder in aanschaf.

Chateau CAS-22VLGL: De Chateau is ook wat zwaarder in gewicht, heel degelijk gebouwd en mooi afgewerkt. De Chateau heeft een volle warme klank. Voor de prijs zeker de overweging waard.

Julius Keilwerth ST110L: Ook relatief wat zwaarder in gewicht, maar daardoor heeft de sax wel een donker geluid. De saxofoon is ook weer keurig afgewerkt. De Keilwerth heeft een lange levensduur maar is wat gevoeliger voor onderhoud.


 

Contactgevevens:

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route