Door de toenemende drukte is het voor reparaties en onderhoud noodzakelijk een afspraak te maken. Je kunt dit doen door te bellen met Jeffrey: 0294-262049 > toestel 2 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lunchpauze 12:30 tot 13:15 uur, dan voeren we geen reparaties uit.

Op zaterdag liever niet, je moet dan soms heel lang wachten. Als het erg druk is hebben we helemaal geen tijd voor je en kom je voor niets.

Voor goed en degelijk reparatiewerk aan saxofoons kun je helaas maar bij een paar adressen in Nederland terecht. We maken het vaak mee: een klant die met een "probleem saxofoon" voor advies bij ons binnenkomt "Ik heb mijn saxofoon net laten ergens laten reviseren, maar hij speelt nog niet goed. mijn leraar zegt dat ik jullie er even naar moet laten kijken..... Helaas kijken we dan vaak met verbazing naar het geleverde werk, toongaten niet gevlakt, kleppen niet recht gemaakt, speling van assen niet verwijderd en daardoor dus een saxofoon die niet goed sluit! Weggegooid geld en, eigenlijk moet alles opnieuw....Dit komt helaas veel voor. Vraag daarom eerst advies aan iemand met goede ervaring of je docent.

Op het gebied van saxofoon reparatie kom je bij ons gegarandeerd goed terecht. Meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied. Duizenden saxofoons zijn er hier gerepareerd en gereviseerd.

De instrumenten van een groot deel van de bekende saxofonisten van Nederland worden hier onderhouden.

Je kunt van ons het beste verwachten, of je nu amateur of professioneel bent. Er wordt hier gewerkt op de traditionele manier, met kwaliteits-materialen, zoals gerenommeerde fabrikanten dat doen bij de fabricage van hun instrumenten.

Het reparatie uurloon is € 70,- incl. 21% btw. Voor dit tarief heb je de beschikking over een specialist, snel en accuraat. Voor onderhoudsbeurten zijn geen vaste prijzen. Je betaalt de gebruikte tijd en materiaalkosten. Als je wilt krijg je van te voren een schatting van wat het onderhoud ongeveer gaat kosten. Om je toch een beetje houvast te geven wat een reparatie gemiddeld kost, hieronder de meest voorkomende:

Regulier onderhoud aan instrumenten die bij ons zijn gekocht of volledig zijn gereviseerd doen we de eerste 2 jaar gratis. Dus schroom niet om langs te komen! Verder doen we kleine accefietjes die een paar minuten tijd kosten ook gratis, als service van de zaak.

Tarieven:

 • Vervangen halskurk van de saxofoon hals € 12,50
 • Kleine onderhoudsbeurt saxofoon ongeveer € 200,- , dit is meestal ongeveer 2,5 a 3 uur werk. je instrument wordt volledig nagekeken, zo nodig worden polsters, kurkjes en viltjes vervangen, waar nodig wordt het sluitend gemaakt en afgesteld, kleine deukjes worden verwijderd.
 • Bij een sterk vervuild instrument kunt u niet kiezen voor een kleine onderhoudsbeurt, alleen voor een grote beurt, aangezien we deze eerst schoon willen maken voordat we er aan gaan werken, wel zo hygiënisch.....
 • Grote onderhoudsbeurt saxofoon ongeveer € 350,- , dit is meestal ongeveer 4,5 a 5 uur werk. Je instrument wordt geheel gedemonteerd, van binnen en van buiten schoongemaakt, waar nodig polsters, kurkjes, viltjes en veren vervangen, het geheel wordt opnieuw sluitend gemaakt en afgesteld, kleine deukjes worden verwijderd.
 • Totale revisie saxofoon. Hiervoor zijn wel vaste tarieven omdat hierbij standaard alles gedaan wordt wat er te doen valt aan een saxofoon. Je instrument wordt volledig gedemonteerd, van binnen en van buiten schoongemaakt, alle polsters, kurkjes en viltjes worden vervangen, veren waar nodig. Het geheel wordt sluitend gemaakt en afgesteld, deuk(jes) verwijderd. Daarna is je sax weer in topconditie!
 • Een saxofoon revisie is prijzig, dit komt doordat de revisie veel tijd kost, materialen als bijvoorbeeld polsters zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen! Wij geven altijd advies of de saxofoon het ook waard is om te reviseren.

Revisie prijs (incl. 2 x gratis nastel-beurten)voor:

 • alt en tenor saxofoon modern instrument van gerenomeerd merk 600,-
 • Selmer Mark6, Mark7, SA80(II), Reference alt en tenor 650,-
 • Selmer model 22/26, Radio Improved, Sigar Cutter, Super, Balanced & Super Balanced 750,-
 • Revisie "Vintage Amerikaan" saxofoon 650,-
 • Moderne sopraansaxofoon van gerenomeerd merk 675,-
 • Vintage sopraansaxofoon Selmer of Amerikaan 750,-
 • Door de complexe applicatuur: Selmer SerieIII sopraan 850,-
 • Moderne baritonsaxofoon van gerenomeerd merk 850,-
 • Vintage baritonsaxofoon Selmer of Amerikaan 950,-
 • Meerprijs per revisie voor het gebruik van speciale polsters:
 • Conn polsters, nodig voor oude Conn saxofoons met een om-gevelsde toongaten € 100,-
 • Martin Chanu polsters, polsters van de allerbeste kwaliteit. Meerprijs € 100,-

Haal 2 x zoveel power uit je saxofoon met speciale Reso-Tech resonators!

We hebben het nu bij een aantal saxofoons uit eigen voorraad ge-expirimenteert, en het resultaat is werkelijk verbluffend. Bij het vervangen van de polsters, waar standaard een plastic of een metalen(blik) resonator plaatje in zit, kun je de standaard resonators laten vervangen door een set van Reso-Tech uit de USA. Deze firma heeft zich gespecialiceerd in het vervaardigen van resonators van massief messing en massief zilver. Door de massiefheid en de vorm van deze resonatoren krijgt je saxofoongeluid veel meer complexibiliteit en kracht, eigenlijk logisch, want de resonantie plaatjes hebben natuurlijk grote invloed op de klankt. Het mooie van de Teso-Tech sets is dat je ze eindeloos kan gebruiken omdat ze met een schroef via de achterkant van de polster gemonteerd worden. Deze sets moeten meestal speciaal besteld worden voor een specifiek merk, dit moet een paar weekjes van te voren. De meerprijs voor een revisie met deze resonators is € 200,-