Al meer dan 25 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

  • U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

 
 
 
Saxofoon mondstuk "aanmeting" doe je het beste bij een saxofoonspeciaalzaak of met de hulp van je docent.
 
Het kan je saxofoonspel en klank enorm verbeteren!
 

 Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren uit welke mondstukken je het beste een keuze kan maken. Als je daarvoor langs wilt komen, hoef je geen afspraak te maken, gewoon tijdens de openingstijden. Wij vragen dan wat je niveau is, welke stijl, en in welke setting je speelt. Aan de hand daarvan bieden we aan een sellectie samen te stellen en je die in 1 van onze speelruimtes te laten proberen. We helpen je dan desgewenst bij het maken van een keuze.

 
 Wij hebben ook een grote collectie gebruikte mondstukken(medisch ontsmet) voor 60% van de nieuwprijs,
dus heb je hier belangstelling voor, vraag er naar!
 
Ook een idee om je instrument dan meteen gratis te laten checken door onze reparateur?
 
 
Maak gebruik van onze meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied.
 

Wanneer ben je toe aan een nieuw saxofoon mondstuk?

 
Je kunt je klankkleur en je speelcomfort vaak aanzienlijk verbeteren met behulp van eenmondstukken mondstuk dat beter is aangepast aan je wensen. Een mondstuk heeft veel invloed op de klank. Als je begint met saxofoon spelen krijg je bij het instrument meestal een plastic (Yamaha) mondstuk, hierop kun je de beginselen van het saxofoon spelen goed leren maar het zal je al vrij snel beperken, vooral als je je eigen muziekstijl gaat kiezen heb je een ebonieten of metalen mondstuk nodig dat hierbij bij past.

Het is aan te bevelen om na 6 tot 12 maanden spelen zo'n “echt” mondstuk aan te schaffen.

Een ebonieten sopraan, alt of tenor mondstuk kost tussen de 100,- en 150,- Voor bariton tussen de 150 en 250,-. De gangbare metalen mondstukken zijn wat duurder, tussen de 200,- en  250,-

selmer soloist

Klassiek

Voor mensen die klassieke saxofoonmuziek of in een harmonie of fanfare spelen zal een Selmer S80, Soloist, het nieuwe Selmer Concept, Vandoren V5 of Optimum mondstuk meestal het beste werken.
Dit zijn ebonieten mondstukken met een beetje een aristocratisch, helder geluid, Waarvan de Selmer S80 het meest helder, dan de Soloist en Optimum en het minst helder de Concept. De Selmer Concept en Vandoren AL3 blazen zeer licht aan.
De klassieke mondstukken harmoniseren ook goed in gelijk spel met andere instrumenten in bijv. Harmonie of Fanfare.

 

Jazz/pop/blues/rock/funk

Voor mensen die zich willen richten op “lichte” muziek zoals pop/jazz/blues/pop/rock/funk is er zeer veel keuze, hier zijn namelijk zeer veel mondstuk merken op de markt. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl ze ook nog vaak op elkaar lijken. Meyer, Otto Link en Berg Larsen zijn de oudste saxofoon Jazz/blues/funk mondstuk fabrikanten, alle "andere merken" zijn er later bij gekomen en veelal afgeleid van voorgenoemde 3 merken. Soms zijn deze nieuwe merken heel mooi afgewerkt of versierd, maar ook vaak een stuk duurder.
 
Een jazz mondstuk is een mondstuk met een ronde kamer waar het geluid meer warmte en bijgeluid door krijgt. Meyer nr:  5,6 en 7 zijn wereldwijd veruit de meest gekochte jazz altsax mondstukken. Deze mondstukken maken het geluid van je sax warmer en groter maar bewaren wel het “edgy” geluid dat bij de alt past. Meyer is het meest gekochte Jazz altsax mondstuk wereldwijd, zowel door beginner als professional.
 
Voor tenor zijn het vooral de metalen en ebonieten Otto Link mondstukken, deze halen de ware aard van de tenor meer naar boven, stevig, donker en breed. De metalen Otto Link geeft bovendien veel meer volume en kracht. De nieuwe lijn mondstukken van Otto Link, de Vintage zijn zeer de moeite waard als iets duurder maar ook rijker alternatief. Andere alternatieven hierop zijn Vandoren V16(met name de ebonieten), LeBayle Jazz en Brancher. Deze mondstukken lijken op Otto Link, maar over het algemeen wat "moderner" van sound.
 
Wij hebben een grote voorraad Jazz mondstukken van de gangbare merken die het meest zinvol zijn om te proberen. 
 
 

Bekijk ons uitgebreide assortiment mondstukken.

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Contactgevevens

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Routebeschrijving