Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

 

Bij een nieuw instrument bepalen de efficiëntie van het fabricageproces en de marktstrategie van de fabrikant en de winstmarges in de distributie de uiteindelijke publieksprijs.

Helaas lukt het veel fabrikanten niet om een instrument te produceren van een zodanige kwaliteit dat de gevraagde prijs hierbij past. Vaak is de prijs/kwaliteitsverhouding niet goed. Voorbeelden zijn Italiaanse, Oost Europese en de meeste hedendaagse Amerikaanse fabrikanten. Ook zijn er bekende fabrikanten die niet in staat zijn om eem goed instrument, relatief goedkoop te produceren. Daarom laten zijn vaak instrumenten maken door een fabriek elders en laten vervolgens hun eigen naam erin graveren.

Deskundigheid is hier zeker niet overbodig.

De echt goede saxofoon merken die nieuwe saxofoons produceren zijn: Selmer, Yamaha, Yanagisawa, Trevor James, Keilwerth en Buffet Crampon. De prijs van een gebruikte saxofoon wordt deels bepaald door vraag en aanbod en deels door het werk dat aan zo'n instrument gedaan moet worden om het goed bespeelbaar te kunnen verkopen. Ook de koers van de Amerikaanse Dollar speelt een rol, uiteindelijk komen veel occasions daar vandaan.

 

De beginners klasse:

Dit zijn saxofoons in de prijsklasse €600 tot €1100. Dit zijn de goedkopere Amerikaanse saxen van de merken Conn, Buescher en Selmer Bundy gemaakt tussen 1960 en 1980. Andere saxen in deze klasse zijn voornamelijk van Yamaha, zoals de YAS-280. De studie Amerikanen worden vooral gekozen door diegene die een wat "warmer" saxofoon geluid willen. Yamaha's en andere modernere studie saxen worden vooral gekozen vanwege hun speelcomfort.

De prijs wordt grotendeels bepaald door het noodzakelijke werk.

Om even mee te rekenen, te beginnen vanuit een verkoopprijs van €800,- voor een goed gereviseerd instrument:

Verkoopprijs €800 incl. 21% BTW (= €139). Prijs excl. BTW = €661. Arbeidskosten voor revisie en service ex. BTW +/- € 250.

Kosten van meegeleverde extra's: mondstuk, halskoord, reinigingsmateriaal, rieten en koffer, is +/- € 65. Resteert de maximale inkoopwaarde €346. Zoals je ziet is er niet veel onderhandelingsruimte in de verkoopprijs..., dan blijft er geen inkoopprijs meer over! Meer dan de helft van de totale koopprijs wordt dus gevormd door kwaliteit van werk, BTW, accessoires en service na de koop.

 

De duurdere gebruikte instrumenten:

Hier heb je te maken met met vraag en aanbod. De prijzen variëren van €1000,- tot €6000,-. Merken en modellen van goede gebruikte instrumenten zijn bij de meeste insiders over bekend. Saxofoon spelen is over dehele wereld populair en wie wil er geen goed instrument en de onovertroffen klankkwaliteiten van bijvoorbeeld een "oude Amerikaan". Eens gemaakt, maar nooit meer. De prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Zeker topmodellen als Selmer MarkVI, Selmer Balanced Action, Conn Chu Berry (Ltd), Conn Conquerer, -Lady Face en -Naked lady, King Super 20 en -Zephyr, Buescher 400 en -Aristocrat, The Martin en Committee. De vraag naar Amerikaanse topinstrumenten uit de periode 1930 tot 1965 stijgt de laatste jaren sterk.

Het aanbod vanuit de USA wordt steeds schaarser en vooral duurder. We verwachten dat de prijzen van deze instrumenten in de toekomst nog flink wat verder omhoog zullen gaan. De laatste tijd zie je ook weer een prijsstijging van Selmer Balanced Action en Selmer MarkVI.

Een goed gebruikt instrument is op langere termijn een goede belegging.

 

Contactgevevens:

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route