Al meer dan 35 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

lefreQue Red Brass/Silver plated klankbrug
lefreQue Red Brass/Silver plated klankbrug lefreQue Red Brass/Silver plated klankbrug lefreQue Red Brass/Silver plated klankbrug

lefreQue Red Brass/Silver plated klankbrug

€85.95
productnummer : LFRBSPK
Merk : lefreQue

Wat is een lefreQue klankbrug?

De lefreQue is een, op het oog, simpele klankbrug tussen het mondstuk en het instrument. De lefreQue heeft daadwerkelijk een positief op de klank van het instrument. De lefreQue bestaat uit twee metalen elementen die als een ‘klankbrug’ functioneren. Deze klankbrug herstelt de klankbreuken die ieder instrument van nature met zich meedraagt. De lefreQue wordt met speciaal ontwikkelde elastieken bandjes op het instrument bevestigd. Aan het instrument hoeft dus niet te worden veranderd. De lefreQue is uitgevonden voor de saxofoon door saxofonist / fluitist Hans Kuijt, uit zijn onvrede over de klank van zelfs de állerbeste instrumenten. Hij bedacht dat het min of meer onlogisch is om de verbinding van het mondstuk met de rest van het instrument te doen verlopen via de kurk. Notabene net dát isolerende materiaal. Kurk is perfect om een mondstuk goed op een instrument te laten passen, maar dempt een groot deel van de klank. De lefreQue heft dat nadeel op!

De lefreQue moet met een elastisch bandje aan het instrument bevestigd worden. Deze wordt niet bij de lefreQue meegeleverd. 

 

De lefreQue is beschikbaar in een breed scala aan materialen, van plastic tot 24 karaat goud. Dit is de verzilverde rood messing 'Red Brass/Silver plated' uitvoering. Deze uitvoering heeft een rond geluid, veel 'core' in de toon en een snelle respons. De verzilvering geeft maakt de bovenste harmonieën helderder.

Het beste kunt u verschillende lefreQue's uitproberen in onze winkel, om te horen welke uitvoering het meeste effect heeft! Wij hebben nu enkele workshops gehad in onze winkel met Hans Kuijt, deze workshops waren een groot succes! 

 

Wilt u meer informatie over de lefreQue klankbruggen? Klik op een van de volgende links: De lefreQue | Waarom een lefreQue? | Spectrale analyse

 

Weet u niet welke maat u moet hebben, lees via de links hieronder een uitgebreid advies per instrument:

LefreQue saxofoon

LefreQue klarinet

LefreQue dwarsfluit

LefreQue trompet


* Lengte:

Mogelijk interesseren ook deze producten u

Contactgevevens:

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Route